Opskrifter

Solbærsild

Solbærsild
Write a review
Print
Ingredients
  1. ca. 300g marinerede sild (købte eller hjemmelavede)
  2. 1½ dl solbær
  3. 1 dl koncentreret solbærsaft
  4. 1 rødløg
  5. ½ dl rørsukker
  6. 1 tsk røde peberkorn (kan evt. udskiftes med hvide peberkorn)
  7. ½ dl lagereddike
  8. 1 laurbærblad
Instructions
  1. Snit rødløget i tynde ringe. Hæld solbær, solbærsaft, løgringe, peberkorn, lagereddike, sukker og laurbærbladet i en lille kasserolle. Lad det småsimre i 5-10 minutter og tag det af komfuret. Lad det køle af. Skær sildene i mundrette stykker og vend dem i solbærlagen. Lad det trække i 1-2 dage, inden du serverer dem.
Solbaer.dk http://www.solbaer.dk/

Solbærsaft.

 

Solbærsaft
Her kommer en meget enkel opskrift på solbærsaft. Hvis du vil "runde" smagen lidt,er det godt at komme lidt kirsebær eller ribs i også.
Write a review
Print
Cook Time
15 min
Cook Time
15 min
Ingredients
  1. Rå solbærsaft 1l. ( evt. blandet med anden saft)
  2. 500 gr. sukker.
Den rå solbærsaft ( evt. blandet med andre frugtsafter som ribs eller kirsebær) anvendes på flg. enkel måde
  1. Bring 1 l. råsaft i kog, tilsæt sukker. Kog op igen og sluk. Laf afkøle og hæld på flaske. Kan opbevares ihvertfald 1 måned på køl. Jeg bruger aldrig konserveringsmidler.
  2. Jeg har tidligere forsøgt at anvende sødemiddel ( for at mindske sukkerindholdet), men det smager bare ikke godt, synes jeg. Solbærsaft indeholder meget sukker, sådan er det!
Adapted from Årets solbær
Adapted from Årets solbær
Solbaer.dk http://www.solbaer.dk/

“Gammeldaws” Solbærsyltetøj

"Gammeldaws" Solbærsyltetøj
Serves 2
Denne lette opskrift fører til gammeldags syltetøj på 30 min.
Write a review
Print
Cook Time
30 min
Total Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 500 gr. solbær
  2. 1 + 1/4 dl. vand
  3. 450 gr. sukker.
Instructions
  1. De helt eller delvist optøede bær bringes langsomt i kog sammen med vandet. Det skal småkoge under låg i 5 min.
  2. Så tilsættes sukkeret under omrøring og det hele koges op.
  3. Derefter fjernes bærrene med en hulske og de fordeles i de to rene syltetøjsglas .
  4. Den resterende saft står og småkoger uden låg i 25 min.
  5. Saften hældes derefter over bærrene og lågene skrues til.
  6. Så er syltetøjet færdigt. Opbevares på køl.
  7. Ingen anvendelse af fortykningsmiddel og konserveringsmiddel.
Adapted from Gode råvarer
Adapted from Gode råvarer
Solbaer.dk http://www.solbaer.dk/

Solbærcassis

Solbærcassis
Solbærcassis er en drink baseret på solbær og rødvin iblandet danskvand eller en kølig hvidvin. Kan anvendes til velkomstdrink til en middag eller som et hyggeglas på terrassen.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 kg. godt modne solbær
  2. 1 l. rødvin
  3. 3/4 kg. sukker pr. l. udvundet saft
  4. 1 tsk flydende konserveringsmiddel.
Instructions
  1. Skyl og rib de friske solbær, lad dem dryppe af og kom dem i en kuppelformet skål, hvor de kan mases ud med en træske. Hæld rødvinen ved og lad blandingen stå koldt og tildækket i mindst 2 døgn. Fyld så massen i en saftpose ( kan stadig købes i en isenkram) og lad den løbe af. Tilsæt sukker og kog saften akkurat op. Fjern evt. skum. Tag gryden af varmen og tilsæt konserveringsmiddel ( f. eks.atamon). Hæld på flaske og luk godt. Stilmørkt og køligt og vent mindst et år før du åbner den. Den kan drikkes ufortyndet eller blandes med kold hvidvin eller mineralvand.
Solbaer.dk http://www.solbaer.dk/

Nøddelagkage med solbær

 

Nøddelagkage med solbær.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 3 æg, 125 gr. sukker, 75 gr. nødder, 1/2 dl. mel, 1 tsk bagepulver.
  2. Af ovenstående bliver 2 tynde lagkagebunde.
  3. Solbærsyltetøj ( se evt. gammeldavs syltetøj).
  4. Fløde 1/4 l. til flødeskum.
Instructions
  1. Pisk æggene godt med sukker. Finthak nødderne, bland i sukkeræggemassen og sigt mel og bagepulver deri. Hældes i to smurte lagkageforme med bagepapir i bunden ( fjernes efter bagning mens bundene endnu er lune).
  2. Bages ved 250 gr. på nederste rille i 8 min. Afkøles.
  3. Solbærsyltetøjet kommes imellem bundene og flødeskummet ovenpå. Uhmm.
Adapted from Kombinationen af nødder, solbær og flødeskum.
Adapted from Kombinationen af nødder, solbær og flødeskum.
Solbaer.dk http://www.solbaer.dk/

Solbærsmoothie

Nem og sund Solbærsmoothie
Serves 2
Det tager 5 min. Du skal være i besiddelse af en stavblender.
Write a review
Print
Total Time
5 min
Total Time
5 min
Ingredients
  1. 50 gr. frosne solbær
  2. ½ banan
  3. 2 dl.ylette eller soyamælk hvis du ikke er til mælkeprodukter.
  4. Ekstra: hvis du trænger til god olie f.eks. hørfrøolie kan du komme lidt i før du blender.
Instructions
  1. Ingredienserne blandes i en passende cylinderformet beholder og stavblendes i 2 min.
  2. Velbekomme!
Adapted from egen erfaring
Adapted from egen erfaring
Solbaer.dk http://www.solbaer.dk/